اگر مدتی است که مایکروویو خود را استریل نکرده اید، ممکن است بخواهید این کار را انجام دهید. یک مطالعه جدید نشان می دهد که این لوازم آشپزخانه ممکن است دارای برخی از انعطاف پذیرترین میکروب هایی باشد که تاکنون کشف شده است.
محققان 30 مایکروویو را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که نزدیک به 750 نوع مختلف باکتری در آنها زندگی می کنند، از جمله برخی از آنها که نمی خواهید در غذا یا روی انگشتانتان وجود داشته باشد.
برخی از گونه ها در مایکروویوهای خانگی یافت می شوند، به عنوان مثال کلبسیلا، انتروکوک و آئروموناسدانیل تورنت، محقق در Darwin Bioprospecting Excellence SL که روی این مطالعه کار کرده است، گفت: «مایکروویوها ممکن است خطری برای سلامتی انسان داشته باشند در مقایسه با سطوح معمولی آشپزخانه.
کلبسیلابه عنوان مثال، انتروباکتریاسهها باکتریهایی هستند که معمولاً در مدفوع انسان یافت میشوند و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها میگوید که میتوانند باعث ذاتالریه و عفونتهای خونی در انسان شوند و افزودند که آنها «به طور فزایندهای در برابر آنتیبیوتیکها مقاوم میشوند». انتروکوک و آئروموناس این کاملا ناراحت کننده است.
ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد که هر چیزی می تواند از اجاق مایکروویو که با بمباران اشعه مواد غذایی را گرم می کند، زنده بماند. مایکروویوها نوعی تشعشعات غیریونیزان هستند، به این معنی که انرژی لازم برای تغییر سلولها و اتمها را ندارند و سطوح موجود در مایکروویو آشپزخانه شما برای انسان خطرناک نیست. طبق گفته FDA، در حالی که مایکروویو کردن غذا برای مدت زمان مناسب، میکروب ها را از بین می برد، این به دلیل گرمای تولید شده است نه خود تشعشع.
همه مایکروویوها میزبان انواع یکسانی از میکروب ها نیستند. بلکه برخی از ویژگی های میکروسکوپی منطقه اطراف را به خود می گیرد. این مطالعه نشان داد که امواج مایکروویو در فضاهای مشترک یا آشپزخانه خانههای مجردی حاوی باکتریهای متفاوت و کمتری نسبت به مایکروویوهای موجود در آزمایشگاهها هستند.
تورنت گفت: “نتایج ما نشان می دهد که مایکروویوهای خانگی حاوی میکروبیوم “انسانی” بیشتری هستند، مشابه سطوح آشپزخانه، در حالی که مایکروویوهای آزمایشگاهی حاوی باکتری هایی هستند که در برابر تشعشعات مقاوم تر هستند.
اگرچه مایکروویوهای آزمایشگاهی حاوی میکروبهای متفاوتی نسبت به نمونههای خانگی خود هستند، اما مشابه آنهایی هستند که در صفحات خورشیدی یافت میشوند. محققان فرض کردند که شرایط در هر دو محیط، مانند حضور تابش الکترومغناطیسی و تغییرات ثابت دما، به این معنی است که تنها قویترین انواع باکتریها میتوانند زنده بمانند.
اگر همه اینها شما را آزار میدهد و شما را از پختن پای قابلمه مرغ منجمد برای شام باز میدارد، نگران نباشید. تورنت توصیه می کند مزرعه باکتری ها را در آشپزخانه خود به طور مرتب با سفید کننده رقیق شده یا اسپری ضد عفونی کننده تمیز کنید و برای جلوگیری از رشد باکتری ها، هر گونه آشفتگی را به سرعت پاک کنید.