افزودن مقداری برگ نعناع به چای سبز، یا دم کرده برگ نعنا به تنهایی، میتواند به طول کامل، شما را احیا کرده و قدرت و زندگی تازه ای به شما دهد. این نوع چای با رایحه ای بینظیر و فریبنده، می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده، هضم را بهبود بخشد و همچنین دردهای مفصلی و عضلانی را تسکین دهد. بعد از چیدن برگ بهش حرارت یا بخار میدن تا آنزیم هایی که باعث اکسید شدن برگ میشه از کار بیوفته و روی برگ این چای اکسیداسیون انجان نشه، به این دلیل رنگ سبز برگ حفظ میشه. به دلیل اکسید نشد حاوی مقدار زیادی فلانوئید و آنتی اکسیدانه و خواص زیادی برای بدن انسان داره. طعم و عطر این چای به مکان پرورشش، نوع فرآوری و دسته بندی برگ هاش بستگی داره؛ اما عموما طعم تلخ و شیرین همراه با مقداری گسی و عطری علفی و خوشایند داره.
طب سنتی در چین
چای سفید بعد از دم کشیدن، کمترین مقدار کافئین را ارائه دارد. دم کردن طولانی مدت آن، باعث تقویت خواص این نوشیدنی دلپذیر می شود. افسانه ها چنین نقل میکنند که نوشیدنی چای اولین بار، توسط امپراطور چین “شنونگ” هنگامی که برگ چای، به طور تصادفی در کاسه آب گرم وی افتاد، کشف شد. با گذشت سالها، فروش برگهای خشک چای آماده به صورت قالب های فشرده و یا به صورت پودر که در هر زمان لازم، میشد به راحتی با آب گرم مخلوط کرد، در چین رواج پیدا کرد. برگ این چای کامل اکسید نمیشه و بهش چای نیمه اکسید میگن؛ از این نظر چیزی بین چای سبز و چای سیاه به حساب میاد. هرچقدر زمان اکسیداسیونش بیشتر بشه خصوصیاتش به چای سیاه بیشتر شبیه و رنگش تیره تر میشه و هرچقدر اکسیداسیونش کمتر باشه خصوصیاتش به چای سبز بیشتر شبیه و رنگش روشن تر میشه.
عصاره این میوه علاوه بر متعادل کردن طعم تلخ چای سیاه، این نوشیدنی را به معجونی برای کاهش وزن و سلامت دهان و دندان تبدیل کرده و به عنوان یک مسکن خوب در برابر استرس استکان لاکچری نیز مفید است. چای مشهور Earl Grey در اصل چای سیاه همراه با عصاره ی ترنج است. روی برگ های خیلی جوان گیاه کرکی سفید رنگ وجود داره، که زمان خشک شدن رنگ سفیدش رو حفظ میکنه و به همین دلیل بهش چای سفید میگن. به دلیل جلوگیری از اکسیداسیون، کافئین کمی داره و بیشترین آنتی اکسیدان رو بین انواع چای داره. به دلیل اینکه باید به سرعت خشک بشه و اکسید نشه، مراحل چیدن و خشک کردنش باید تحت کنترل باشه، تا برگ نشکنه و زخمی نشه.
- بخار دادن به برگهای چای، فرایندی مقدماتی بوده که برای سدهها جهت تهیه چای بکار گرفته میشد.
- برای تهیه چای سنچای، اولین برگهای تحت فشار اولیه بخار است که بعداً به چای کلاسوری تبدیل و خشک میشود.
- چای بابونه موسوم به “درمان هر درد” است که درد را تسکین داده و آرامشبخش است.
فروشگاه اینترنتی آقای چای خرید چای سیاه و سبز طبیعی ایرانی | OkChay
فلاونوئیدها در حقیقت محتویات آنتیاکسیدانی هستند که با بیماریهای قلبی عروقی مبارزه میکنند. علاوه بر اینها، میزان فلاونوئیدهای موجود در چای سیاه به اندازه چای سبز است. گیاه قاصدک به کاهش وزن و بهبود هضم غذا، تقویت استخوانها و درمان کم خونی کمک میکند.
چای انگلیسی، سلطنتی ترین انواع چای در جهان