مونوسدیم گلوتامات ماده موجود در گوجه و پنیر است که در صورت مصرف زیاد به بعضی سلولهای مغزی آسیب میرساند. سیر سیاه همان سیر سفید تخمیر شده است که 4 تا 5 برابر خواص درمانی بیشتری از سیر معمولی دارد. سیر تازه را برای تخمیر شدن به مدت 50 تا 90 روز در دمای 60 تا 77 درجه و در رطوبت 80 تا ninety درصد نگهداری میکنند. سیر پس از تخمیر، حالت ژلهای و رنگ آن سیاه و مزه شیرینی پیدا میکند.
با حرارت دادن پیازهای کامل سیر در طی چند هفته ساخته میشود، فرآیندی که منجر به ایجاد حبههای سیاه میشود. طعم آن شیرین و شربتی همراه با رایحه هایی از سرکه بالزامیک یا تمر هندی است. محبوبیت سیر سیاه در سرتاسر جهان گسترش یافته است، زیرا تبدیل به یک ماده پرطرفدار مورد استفاده در آشپزی خانگی، غذاهای پیشرفته و همچنین صنعت داروسازی شده است. این فرآیند همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی سیر را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. در واقع آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه احتمالا دلیل مزایای بالقوه آن برای قلب، کبد، قند خون و مغز و همچنین خواص ضد سرطانی بالقوه آن است.
در فرآیند تهیه سیر سیاه فعالیت آنتی اکسیدانی سیر به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. در حقیقت، آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه دلیل اصلی خواص آن برای قلب، کبد، قند خون، مغز و پیشگیری از سرطان است. تحقیقات نشان می دهد یکی از خواص شگفت انگیز سیر سیاه افزایش متابولیسم یا سوخت و ساز بدن است. به همین دلیل نقش موثری در کاهش وزن دارد و این خاصیت بی نظیر می تواند دلیل دیگری برای خرید سیر سیاه باشد.
از قرن ها پیش مردم کشورهای آسیای شرقی مانند تایلند، کره جنوی و ژاپن سیر سیاه را تولید می کردند. آن ها از سیر سیاه به عنوان طعم دهنده و برای درمان استفاده می کرده فروشگاه آریو کالا اند. در سال های اخیر این ماده غذایی پر خاصیت و بی بو در سراسر دنیا تولید و استفاده می شود. سیر نه تنها به عنوان یک ماده غذایی ،بلکه به عنوان یک غذای “فراسودمند” نیز در سراسر جهان محبوب است. دلیل این امر اینست که از مدت ها قبل، خواص بیشمار سیر برای بدن انسان به رسمیت شناخته شده است. تاریخچه مصرف سیر طولانی است و از زمان های بسیار قدیم، استفاده شده است.
اگرچه سیر سیاه بتازگی مورد توجه قرار گرفته است اما قرنها وجود داشته و مورد استفاده قرار میگیرد. احساس گرسنگی در رژیم، یکی از مهمترین چیزهایی است که میتواند روند کاهش وزن را به … اما گاهی اوقات بدن به اشتباه سلول های خود را مهاجم تشخیص داده و باعث بیماری های خود ایمنی مثل حساسیت میشود.
تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه مانع از واکنش های آلرژیک و حساسیتی بدن می شود و می تواند به عنوان یک ماده مفید در درمان بیماری های حساسیتی مورد استفاده قرار گیرد. سیر سیاه خاصیت ضد التهابی خوبی هم دارد (منبع) و برای ورم مفاصل و دردهای ماهیچهای مفید است. به علاوه سیر سیاه در مقایسه با سیر معمولی برای درمان بیماری های التهابی موثرتر است (منبع ۱ و منبع ۲).
خواص سیر سیاه
با شکم خالی و قبل از خوردن وعده های غذایی تاثیر آن را بیشتر میکند. برای این منظور توصیه میشود روزانه بین 1 تا 3 عدد سیر مصرف شود. با این حال بهتر است با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید تا مشخص شود سیر سیاه برای شما بی خطر و مناسب است یا خیر.
چیزی که شگفتانگیز است این واقعیت است که این اثر «ترکیبی» در مورد غذا نیز صدق میکند! برخی غذاها، زمانی که با هم خورده شوند، فواید تغذیه ای یکدیگر را افزایش داده و یک وعده غذایی سالم تر را ایجاد می کنند و آنها را به غذاهای کاهش وزن قوی تبدیل می کند. متخصصان تغذیه و تغذیه از اصطلاح “هم افزایی غذا” برای این پدیده استفاده می کنند و بنیاد تولید برای سلامت بهتر آن را به عنوان “ترکیب مواد مغذی که برای ایجاد اثرات سلامتی بهتر با هم کار می کنند” تعریف می کند. یکی از روشها برای آزاد کردن طعمهای لطیف سیر سیاه این است که یک حبه پوست کنده را بین انگشتان ورز دهید تا ساختار آن کاملاً شکسته شود و سپس خمیر حاصل را در مقدار کمی آب داغ حل کنید. این یک سوسپانسیون قهوهای تیره و قهوهرنگ از ذرات فیبری سیاه سیر در محلولی تولید میکند که بیشتر طعم، اسیدیته و محتوای قند آن را حمل میکند. سپس این مایع را می توان به غذاهایی اضافه کرد که در غیر این صورت از نظر طعم خنثی هستند (مثلاً پوره سیب زمینی) تا طعم سیر سیاه را بهتر نشان دهد.
خواص سیر سیاه برای سلامتی و مبارزه با بیماری ها، روزنامه شیراز نوین
هر چند آلیسین کمتر می شود ولی به جای آن آنتی اکسیدان ها که خواص مفیدی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها دارند در سیر سیاه ۴ تا ۵ برابر افزایش می یابد! طبق تحقیقات فرآیند تخمیر و تبدیل سیر تازه به سیر سیاه باعث بهبود خواص آن برای بدن انسان می شود. به علاوه تبدیل آلیسین به آنتی اکسیدان ها باعث می شود بوی بد سیر از بین برود. از خواص دیگر سیر سیاه می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی و تقویت سیستم ایمنی بدن، کنترل بیماری دیابت، کنترل فشار خون و حتی لاغری نام برد.
ممکن است به محافظت از کبد شما کمک کند
از آنجایی که سیر سیاه به کنترل سطح چربی خون و قند خون کمک کرده مانع از گرفتگی رگها و عروق می شود و از آن مهمتر با کنترل سطح فشار خون مانع از سکته های قلبی و مغزی می شود. سیر سیاه با افزایش سطح انسولین در بدن یا کاهش مقاومت انسولین به انجام هرچه بهتر عمل هموستاز در بدن کمک کرده و میزان سطح قند خون را کنترل میکند. همانطور که گفتیم سیر سیاه آنتی اکسیدان بالایی دارد و به این جهت به عنوان به عنوان یک ماده مغذی خواص ضد سرطانی بسیار خوبی دارد. تا زمانی که سیر را متعادل مصرف کنید دچار هیچ عارضه ناشی از مصرف سیر در بارداری (خصوصا در سه ماهه نخست) نخواهید شد، اما مصرف بیش از حد آن میتواند روی سلامت جنین تاثیر منفی داشته باشد. مصرف افراطی سیر در سه ماهه دوم و سوم بارداری هم میتواند سبب افت فشار خون و کاهش جریان آن شود پس حتما پیش از افزودن این ماده غذایی به رژیم روزانه خود با پزشک مشورت کنید.
- هرچیزی که نیاز است در یک دوره یکماهه به افراد با سبک ارائه و ارتباط مستقیم با متخصص علاوه بر خود رژیم، آموزش داده می شود.
- برای اینکه بتوانید از این محصول بهترین نتیجه را در روند لاغری خود داشته باشید این است که به صورت ناشتا قبل از صبحانه میل شود .
- تحقیقات زیادی تایید کرده اند که سیر سیاه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال های آزاد در بدن را که عامل سرطان هستند از بین می برد بنابراین خاصیت ضد سرطانی قوی دارد (منبع ۱ و منبع ۲).
- طعم آن شیرین و شربتی همراه با رایحه هایی از سرکه بالزامیک یا تمر هندی است.